מתכון עלי גפן

עלי גפן ממולאים באורז, עגבניות ותפוחי אדמה


מרכיבים

35-30 עלי גפן (יוסף משתמש בעלי גפן טריים)
1/2 2 כוסות (500 גרם) אורז
3 עגבניות מגוררות
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית מלח
לבישול
2 בצלים פרוסים
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
3 עגבניות פרוסות
2-1 לימונים פרוסים (תלוי בגודל הסיר)
10-8 שיני שום
1 כפית מלח
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית

אופן ההכנה


משרים את האורז במשך כ-10 דקות במים ומסננים.
מערבבים את האורז עם העגבניות המגוררות, השום, שמן הזית, הפלפל והמלח.
מניחים בתחתית סיר שטוח מחצית מפרוסות הבצל. מסדרים עליהן בשכבות את מחצית מפרוסות תפוחי האדמה, מחצית מפרוסות העגבניות, מחצית מפרוסות הלימון ולבסוף מחצית משיני השום.
ממלאים את עלי הגפן: פורשים עלה (או 2 עלים, אם הם קטנים) כשצדו המבריק פונה כלפי מטה והפטוטרת פונה אליכם. מניחים קצת מעל הפטוטרת כפית מלאה מהמילוי. מקפלים את העלה מימין ומשמאל על המילוי, ומגלגלים – מתחילים מהצד הקרוב אליכם.
מסדרים על הירקות שכבה צפופה ככל האפשר של עלי גפן ממולאים.
מניחים על עלי הגפן את יתרת הירקות. מסדרים מעל שכבה צפופה נוספת של עלי גפן ממולאים.
מפזרים בסיר את המלח ומזלפים מעל את השמן. מוסיפים מים עד לגובה המרכיבים שבסיר. מניחים מעל צלחת.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה, עד שכל המים שבסיר נספגים בממולאים.
הופכים את תכולת הסיר על מגש עגול או צלחת גדולה ומגישים.

הערה חשובה!!


עלי גפן שנקטפו זה עתה, נהוג לחלוט כמה דקות רק עד שישנו את צבעם ולהעביר למי קרח. בשלב הזה כבר אפשר להתחיל לגלגל ממולאים או לחלופין להקפיא אותם בפריזר. לאחר שקטפתם/קניתם אסור בשום אופן לשים אותם בשקים ניילון - הם ינבלו במהרה. את עלי הגפן יש לשים רק בשקיות מבד כדי שהעלים ינשמו. אם קניתם את העלים במקום רחוק אמוד מהבית מומלץ להצטייד גם בקרח שישמור עליהם רעננים כל הדרך הביתה.


מקווה שתצליחו במתכון ויצא לכם טעים




תגובות

  1. קודם כל כל הכבוד על העבודה שלך 😋והמתכונים הטעמים שלך ..יש לי שאלה אחת איך יוצאים העלים בצבע ירוק בהיר ולא כהה כשחור?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על צפיתיך בבלוג שלי, תסימי קצת מלח לימון אחרי שתשימי את המים

      מחק
  2. מהמם..איזה אוכל טעים ומתכון קל..עכשיו אכין את זה..כל הכבוד נשמה

    השבמחק
  3. המאכל המועדף עלי...תודה😍

    השבמחק
  4. ווואאוו איזה סוד להשאיר את העלים בצבע ירוק בהיר

    השבמחק
  5. תודה לך על ההערה של שימור העלים

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון המג'דרה

שלום וברוכים הבאים