מתכון עלי גפן
עלי גפן ממולאים באורז, עגבניות ותפוחי אדמה מרכיבים 35-30 עלי גפן (יוסף משתמש בעלי גפן טריים) 1/2 2 כוסות (500 גרם) אורז 3 עגבניות מגוררות 2 שיני שום כתושות 1/4 כוס שמן זית 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון 1 כפית מלח לבישול 2 בצלים פרוסים 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים 3 עגבניות פרוסות 2-1 לימונים פרוסים (תלוי בגודל הסיר) 10-8 שיני שום 1 כפית מלח 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית אופן ההכנה משרים את האורז במשך כ-10 דקות במים ומסננים. מערבבים את האורז עם העגבניות המגוררות, השום, שמן הזית, הפלפל והמלח. מניחים בתחתית סיר שטוח מחצית מפרוסות הבצל. מסדרים עליהן בשכבות את מחצית מפרוסות תפוחי האדמה, מחצית מפרוסות העגבניות, מחצית מפרוסות הלימון ולבסוף מחצית משיני השום. ממלאים את עלי הגפן: פורשים עלה (או 2 עלים, אם הם קטנים) כשצדו המבריק פונה כלפי מטה והפטוטרת פונה אליכם. מניחים קצת מעל הפטוטרת כפית מלאה מהמילוי. מקפלים את העלה מימין ומשמאל על המילוי, ומגלגלים – מתחילים מהצד הקרוב אליכם. מסדרים על הירקות שכבה צפופה ככל האפשר של עלי גפן ממולאים. מניחים ...
תגובות
הוסף רשומת תגובה